Gå til hovedindhold

Flertal for bedre hjælp til handicapfamilier

Hjælp til børn med handicap skal fremover bevilges samlet og følge barnet. Det har Enhedslisten fået flertal for sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF og Alternativet. 

Det vil lette hverdagen for handikapfamilier, der i dag må søge om hjælp efter et stort antal forskellige regler og leve med, at hjælpen bliver skarpt opdelt mellem skole, SFO og fritidsaktiviteter.

Jakob Sølvhøj, handikappolitisk ordfører i Enhedslisten, siger:

  • - Den usammenhængende hjælp går ud over forældrenes mulighed for at passe arbejde og få hverdagen til at hænge sammen. De skal jonglere med mange forskellige instanser, når hjælpen kommer mange steder fra. Og de må selv udfylde hullerne på bekostning af jobbet, når skolehjælperen fx ikke må følge barnet til fysioterapi. Det løser vores forslag.

    - Børn med handikap har ret til at leve socialt liv som alle andre. Det kan de ikke med det nuværende kludetæppe af hjælp, hvor skolehjælperne kun må hjælpe i skolen, klubhjælperen kun i klubben osv. Derfor kan de ikke frit tage til børnefødselsdag eller med en kammerat hjem efter skole, for på dét tidspunkt er deres hjælp rigidt fastlåst til fritidshjemmet.

 

 

Tirsdag, 24. maj 2016 - 11:12

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]