Gå til hovedindhold

Regeringens naturpakke er langt fra nok

I dag har regeringen fået flertal for en naturpakkke. Men lige nu bliver dansk natur hele tiden fattigere, og pakken løser langt fra den udfordring, mener Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding.

 

Maria Reumert Gjerding udtaler: 

- Der er gode initiativer for skovene. Men initiativerne indfases over 10 - 50 år! Så man kan vist ikke beskylde regeringen for at have travlt med at hjælpe naturen. 

- Regeringens kulsorte landbrugspakke betød en merudledning på ca. 8000 tons kvælstof til vores natur. Naturpakken reducerer den udledning med ca. 630 tons. Det er ganske enkelt ikke godt nok.

- Naturpakken retter desværre slet ikke op på, at dansk natur hele tiden bliver fattigere og mister mangfoldighed af dyre- og plantearter. Jeg ved, det er uhøfligt at sige nej tak til gaver, men vi og vores natur har altså brug for en bedre naturpakke.

Fredag, 20. maj 2016 - 13:17

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]