Gå til hovedindhold

Regeringens kampfly-tal er enten dybt naive eller bevidst fordrejede

Statsministeren og forsvarsministeren har netop på et pressemøde fremlagt deres indstilling til køb af 27 nye F-35-kampfly. Men regeringens beregninger for flyene stykpris og levetidsomkostninger er markant lavere, end det eksperter tidligere har vurderet, og de beløb vores nabolande har betalt.

Enhedslistens freds- og forsvarsordfører, Eva Flyvholm, udtaler:

  • - Det virker dybt naivt, når Lars Løkke står og hævder, at han kan få 27 kampfly for 20 milliarder kroner. Vi har adskillige gange set, at produktionen af det skandaleramte kampfly trækker ud, og vores naboer har betalt omkring en milliard kroner stykket for det samme fly.
  •  
  • - Det er tydeligt, at regeringen fra næste år vil bruge flere penge på forsvaret. Derfor er det også en ussel afledningsmanøvre, når Lars Løkke og Peter Christensen siger, at kampflykøbet skal holdes inden for forsvarets kendte ramme - for lur mig, om rammen ikke er blevet en del større, inden kampflyene skal betales. Og de penge skal jo findes et sted. Jeg frygter, at det bliver vores fælles velfærd, der kommer til at betale regningen.
  •  
  • - Tænk, at Lars Løkke står med et smil på læben og erklærer sig tryg ved beslutningen om at købe det skandaleramte udviklingsprojekt F-35. Der var vel også så stor begejstring for IC4 i sin tid, men erfaringerne burde give anledning til en mere ydmyg omgang med fællesskabets penge. 
  •  
  • - Dagens overraskelse er, at Lars Løkke og Peter Christensen tør melde ud, at F-35 kampflyet er færdigudviklet i 2018. Jeg ved ikke, hvor de får deres milde optimisme fra, men det amerikanske forsvars testchef melder i den senest udviklingsrapport, at tidsplanen igen er skredet, og den software, der skal installeres, før flyet er kampklar, først installeres i 2018 og sandsynligvis testes frem til 2021.
Torsdag, 12. maj 2016 - 12:01

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]