Gå til hovedindhold

Støtte til solceller skal fortsætte

Regeringen vil afskaffe 60/40 ordningen for solceller ved  hastebehandlinger i folketinget i dag, uden mulighed for at sende forslaget i høring eller inddrage energibranchen.

Enhedslistens Energiordfører Søren Egge Rasmussen udtaler:

  • Enhedslisten er imod at ordningen helt afskaffes, det bør være muligt at videreføre ordningen så store anlæg på tagflader fortsat vil kunne opstilles.
  •  
  • Enhedslisten arbejder for, at der bliver bedre rammevilkår for, at solceller opsættes af kommuner, boligforeninger og solcellelaug på tagflader. Ligeledes vil de være fornuftigt at bruge arealer ved tekniske anlæg som varmeværker, spildevandsanlæg og motorveje til solcelleopstilling. Vi skal sikre den folkelige opbakning til den fortsatte udbygning af den vedvarende energi.
  •  
  • Jeg støtter en bedre planlægning af de store anlæg på landbrugsarealer eller naturarealer, men en total afskaffelse af 40/60 ordningen støtter vi ikke.
  •  
  • Enhedslisten mener at der skal ses nøjere på, hvordan vi sikrer den bedste solcelleudbygning. Det sker ikke ved at lovforslaget hastes gennem uden mulighed for høring og inddragelse af græsrødder og energisektor.
Tirsdag, 3. maj 2016 - 10:48

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]