Gå til hovedindhold

Fuldstændig urimelige vilkår for jordmødre og fødende

En rapport fra Arbejdstilsynet, som TV2Fyn er kommet i besiddelse af, afslører fuldstændig urimelige arbejdsvilkår for Jordemødrene på Odense Universitets Hospital. Rapporten, viser, at Jordmødrene i 80-90 % af tilfældene ikke når de helt basale opgaver som at følge op på, om amningen fungerer, og om der er blødninger hos moderen, inden hun sendes videre til en sengeafdeling

Sundhedsordfører for Enhedslisten, Peder Hvelplund, udtaler:

 • - Det her er fuldstændigt uhørte arbejdsbetingelser, vi tilbyder jordemødrene. Svangreomsorg handler om at give en faglig forsvarlig og omsorgsfuld start på livet. Enhver kan regne ud, at det er umuligt, når Arbejdstilsynet nu overvejer  at udstede et påbud på fødegangen og lige ud skriver, at forholdene forringer sikkerheden og sundheden for de ansatte.
 •  
 • - Det her viser klart, at der er stort behov for det løft til svangreomsorgen, som Enhedslisten fik kæmpet igennem i Finanslov ´15,  men som V, K, LA og DF beskar i Finanslov ´16, var helt nødvendigt.
 •  
 • - Det er en skandale, at regeringen med støttepartier nu med åbne øjne accepterer de her forhold på fødegangene. Det er ikke en anstændig behandling af hverken personale eller de fødende, og det er bestemt ikke den start på livet, som jordemødre og sosu-assistenter gerne vil bidrage til. 
 •  
 •  
 • Peder Hvelplund har i dag stillet følgende spørgsmål til Sundhedsministeren:
 • Mener ministeren det er tilstrækkeligt med den begrænsede ekstrabevilling til svangreomsorgen på 50 mio.kr. der blev afsat på FL ´16, når det kan erfares at de ansatte jordmødre på OUH har arbejdsforhold der udløser så skarp kritik fra Arbejdstilsynet at der overvejes at udstede et påbud?
 •  
 • Mener ministeren at de udmøntede FL16 midler til fødegangene har medvirket til at forbedre vilkår og faglighed for ansatte og fødende på de danske fødegange?
 •  
 • Kan ministeren oplyse om de beskrevne forhold på fødegangen på OUH tegner et generelt billede af forholdene på de danske fødegange?
Onsdag, 27. april 2016 - 10:31

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]