Gå til hovedindhold

Mørklægning af syrienkrigen er uacceptabel

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, kritiserer, at forsvarsministeren ikke har ville give Folketinget et fuldt indblik i hvilke grupper, der skal have dansk luftstøtte i Syrien. Partiet frygter, at dansk krigsindsats vil styrke islamistiske grupper.

- Vi står i den fuldstændig absurde situation, at forsvarsministeren ikke vil give Folketinget et fuldt indblik i, hvilke grupper i Syrien, som skal have luftstøtte fra Danmark. Forsvarsministeren vil end ikke oplyse om han og regeringen kan stå inde for de hemmeligholdte grupper. Hvad er det regeringen prøver at skjule?

- Vi ved at dele af koalitionen støtter ekstreme islamistiske grupper i Syrien. Skal danske kampfly give luftstøtte til islamistiske grupper? Det kan Enhedslisten på ingen måde støtte. Vi kan ikke skabe fred og stabilitet i Syrien ved at erstatte Islamisk Stat med en anden gruppe ekstremister. 

- Enhedslisten ønsker at styrke kampen mod Islamisk Stat, men regeringens forslag er opskriften på endnu en forfejlet dansk krig. Vi foreslår i stedet, at Danmark skal støtte de lokale demokratiske sekulære kræfter ved at arbejde for, at de inddrages i fredsforhandlingerne, og får mulighed for at genopbygge de områder de har befriet fra Assad-regimet og Islamisk Stat. På den måde kan Danmark medvirke til at gøre en vigtig forskel.

Tirsdag, 19. april 2016 - 11:05

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]