Gå til hovedindhold

Bedre pårørendeindsats fordrer øgede personaleressourcer

En ny undersøgelse fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed viser, at en stor andel af de pårørende til indlagte patienter på sygehusene ikke føler sig inddraget af sundhedspersonalet. Op mod halvdelen af de pårørende føler ikke, at de bliver lyttet til eller bliver inddraget. Det betyder tab af vigtig viden.

Sundhedsordfører for Enhedslisten, Peder Hvelplund udtaler:

  • - Det er positivt, at der kommer fokus på inddragelsen af pårørende og den indsats, som pårørende kan bidrage med. Men når pårørende oplever det sværere at blive hørt, er det en direkte konsekvens af kravene om effektiviseringer og øgede opgaver til personalet - uden der følger personalekompensation med. Der kan sagtens laves smidigere forløb med mere fokus på den tværfaglige indsats og dermed mere inddragelse. Men når der hele tiden skal løbes hurtigere, bliver det sværere at få tiden til den inddragende indsats, der eller kan både lette behandlingsforløbet og rehabilitering. Hvis problemet skal løses, må det være en forudsætning, at der følger øgede ressourcer med til sundhedspersonale.
  •  
  • - Manglen på ressourcer ses også tydeligt på, at andelen af pårørende, der har forberedt sig, oplever et markant bedre forløb end pårørende, der ikke har. Ofte er det de mest ressourcestærke, der overhovedet har pårørende og i hvert fald pårørende, der kan forberede sig til en samtale. Men det må også være sundhedsvæsenets opgave at sikre, at de patienter, der ikke har ressourcestærke pårørende, også kan blive inddraget. Det kræver selvfølgelig øgede midler. Men med et sundhedsvæsen, der hele tiden fokuserer på effektiviseringer, risikerer vi at tabe en gruppe patienter og dermed øge uligheden.
Mandag, 18. april 2016 - 9:15

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]