Gå til hovedindhold

EL hiver forsvarsministeren i samråd om dansk krigsdeltagelse

Enhedslisten hiver i dag kl. 10 forsvarsministeren i samråd om regeringens forslag om at sende kampfly og specialtropper til Syrien og Irak. Enhedslisten kræver svar på, hvilke grupper Danmark skal give militærstøtte i Syrien. Et spørgsmål forsvarsministeren hidtil ikke har ville svare på. Samtidig viser de svar forsvarsministeren har givet, at krigsdeltagelsen kan føre til en yderligere brutalisering af dansk krigsførelse med angreb på civile mål, ligesom der er risiko for fangeudlevering til tortur.

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, udtaler:

  • - Det er bekymrende og udemokratisk, når forsvarsministeren ikke vil oplyse, hvilke grupper Danmark skal hjælpe militært i Syrien. Danskerne har krav på at vide, hvem vi støtter, når danske styrker sendes i krig. Konflikten i Syrien er yderst kompleks, og det er afgørende, at Danmark ikke støtter ekstreme kræfter.
  •  
  • - Regeringen forslår en brutalisering af dansk krigsførelse med mulige bombadementer af civile mål. Angreb på civile er forkert, uetisk og uhørt. Samtidig ved vi, at angreb på civile kan styrke ekstreme kræfter. Vi burde have lært noget af krigene i Irak, Libyen og Afghanistan, og i stedet for bomber sætte alle kræfter ind på at styrke fredsprocessen og bidrage til den humanitære genopbygning.
  •  
  • - Vi ved at de irakiske myndigheder systematisk mishandler og henretter fanger. Derfor er det helt uacceptabelt, at forsvarsministeren i svar til Folketinget ikke kan udelukke, at fanger udleveres til tortur og henrettelse.
Torsdag, 14. april 2016 - 9:55

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]