Gå til hovedindhold

Enhedslisten vil blokere for betingelsesløs dansk EU-støtte til Tyrkiet

I morgen skal Folketingets finansudvalg afgøre, om Danmark betingelsesløst skal bidrage med 286 millioner kroner til EU’s flygtningeaftale med Tyrkiet. Enhedslisten har fremsat et beslutningsforslag, som vil gøre bevillingen afhængig af, at Tyrkiet lever op til elementære menneskerettighedsstandarder. Enhedslistens forslag hastebehandles i dag i Folketinget ved en særlig samling.

Enhedslistens EU-ordfører, Søren Søndergaard, udtaler:

  • - Vi stiller dette beslutningsforslag for at få Folketinget til at droppe en betingelsesløs bevilling på flere hundrede millioner skatteyderkroner til Tyrkiet. Det er en temmelig stor beslutning, når dette land er kendt for systematisk at overtræde menneskerettighederne. Den beslutning fortjener en grundig debat i Folketinget i stedet for at blive stemt ubemærket igennem på et møde i Finansudvalget.
  •  
  • - Det er meget problematisk, at Danmark vil betale Tyrkiet for at holde flygtninge væk fra Europa. Tyrkiet er flere gange blevet dømt ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Det er et land, som ikke har skrevet under på internationale flygtningekonventioner, hvor flygtninge overfaldes, og hvor de sendes tilbage uden at få deres asylsager undersøgt.
  •  
  • - Det er dybt forkasteligt, at man belønner Tyrkiet med flere hundred millioner skatteyderkroner helt uden nogen form for betingelser om, at Tyrkiet skal overholde menneskerettighederne. Hvis de flygtninge, vi sender tilbage, lider overlast, så har vi med denne aftale påtaget os et direkte medansvar. Det ønsker Enhedslisten ikke.
Onsdag, 30. marts 2016 - 10:06

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]