Gå til hovedindhold

Enhedslisten støtter FN-chefs kritik af EU-tilbud til Tyrkiet

Tilbuddet til Tyrkiet fra stats- og regeringscheferne i EU er på alle måder skandaløst. Ikke alene freder det Erdogan-regimets overgreb på menneskerettighederne i Tyrkiet og blåstempler en tyrkisk invasion af Syrien. Men samtidig kræver det også et brud med de internationale flygtningekonventioner for at få den påståede virkning.  Det mener Enhedslisten, som dermed bakker op om den kritik, som chefen for FN’s flygtningekommissariat (UNHCR), italieneren Filippo Grandi, tirsdag fremlagde på et møde i EU-parlamentet.

Enhedslisten EU-ordfører, Søren Søndergaard, siger:

  • - Hvis aftalen med Tyrkiet skal have den påståede virkning, så kræver det, at flygtninge, som kommer fra eller via Tyrkiet, bliver sendt retur uden en reel asylsagsbehandling. Det vil klokkeklart være i modstrid med retten til at søge asyl og få sin asylsag behandlet i et sikkert land.
  •  
  • - EU-lederne har valgt at indgå en aftale med Tyrkiet lige præcis samtidig med, at ytrings- og forsamlingsfriheden er under et voldsomt pres i Tyrkiet. At belønne Tyrkiet i den situation med fremrykkede forhandlinger om optagelse i EU er ikke bare smagløst, men viser en foragt for de demokratiske kræfter i Tyrkiet.
  •  
  • - EU-ledernes indirekte støtte til en tyrkisk invasion i Syrien kan udvikle sig til en fatal fejltagelse, som sætter hele regionen i brand og udløser nye flygtningestrømme. Enhedslisten kræver, at den danske regering øjeblikkeligt og utvetydigt afviser enhver støtte til en tyrkisk invasion i Syrien.
Tirsdag, 8. marts 2016 - 15:55

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]