Gå til hovedindhold

Merudgift ved tvangsudflytning betyder fyrringer og forringelser

Regeringen har i dag fremlagt nye beregninger, der afslører, at prisen for at udflytte statslige arbejdspladser vil blive omkring en milliard kroner. Det er væsentligt mere end de 400 millioner, som regeringen har afsat. Enhedslisten mener, at det vil føre til fyringer og forringet indsats fra offentlige institutioner.

Enhedslistens landdistriktsordfører, Henning Hyllested, udtaler:

  • - Dagens udmeldinger fra regeringen bekræfter bare det, vi hele tiden har sagt - at omkostningerne ved at tvangsudflytte statslige arbejdspladserne er langt højere, end regeringen har forsøgt at bilde befolkningen ind. Og det vil uundgåeligt føre til fyringer, nedskæringer og en dårligere indsats fra råd og styrelser og departementer

 

  • - Det er katastrofalt, at regeringen pålægger ministerierne selv at betale en stor del af udgifterne for sin underfinansierede plan. Det vil betyde fyringer og nedskæringer i ministerierne. Og dermed vil det også ramme de arbejdspladser, som regeringen vil udflytte. Det hænger simpelthen ikke sammen.

 

  • - Regeringens plan for at tvangsudflytte arbejdspladser er uigennemtænkt, forhastet og uden ordentlige beregninger og analyser. Selvfølgelig skal vi arbejde for at skabe jobs ude i kommunerne. Men når regeringen samtidig laver nedskæringer, der vil betyde lukninger af offentlige institutioner i yderområder, er det direkte hyklerisk.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]