Gå til hovedindhold

EL til forsvarsministeren: Drop forældelse i tortursag

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, har i dag kl. 14 forsvarsministeren i samråd om kritikken fra FN’s anti-torturkomite af manglende adgang til rettergang for de 23 irakiske civile, der blev mishandlet i forbindelse med den dansk ledte operation Green Desert i Irak i 2004.

Nikolaj Villumsen udtaler:

- Det er mig fuldstændig uforståeligt, at forsvarsministeren har siddet kritikken fra FN’s anti-torturkomite overhørig. Danmark har tidligere været et foregangsland i kampen mod tortur. Det ødelægger forsvarsministeren, når han nægter uskyldige civile irakere at få deres sager prøvet ved en domstol.

- Forsvarsministerens krav om forældelse er i klokkeklar strid med Danmarks forpligtelser over for FN’s anti-torturkonvention. Det er en meget alvorlig sag, hvor den danske stat er på anklagebænken for ansvar for mishandling af civile.

- Jeg håber, at samrådet kan få forsvarsministeren til at komme til fornuft. Det skylder vi de uskyldige civile, der nu har ventet i årevis på at få deres sag for en domstol.

Tirsdag, 23. februar 2016 - 9:51

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]