Gå til hovedindhold

Ministre i samråd om rod med boligydelse

Ritzau skrev tidligere i dag, at regeringens rod med boligydelsen kommer til at koste skatteborgerne 4,7 millioner kroner. Regeringen har indtil nu ikke ville svare på, hvem der har det politiske ansvar for fadæsen, og meget tyder på, at de forsøger at mørklægge den del af sagen.

Enhedslisten har derfor finans- og beskæftigelsesministeren i samråd i morgen for at få opklaret, hvordan det er gået til, at man iværksatte udbetalinger af boligydelse efter et lovforslag, der blev trukket tilbage.

Ældreordfører, Finn Sørensen udtaler:

  • - Regeringen og Udbetaling Danmark har ageret meget klodset i denne sag. Og det er skandaløst, at befolkningen nu skal betale flere millioner for at rette op på en fejl, som i bund og grund skyldes, at man har været for hurtigt ude og reguleret satserne efter en lov, før den overhovedet er vedtaget.
  •  
  • - Regeringen trak deres lovforslag om regulering af ydelserne tilbage i 11. time, fordi man fandt ud af, at det ikke var populært. Og nu kommer skatteborgerne til at betale for, at regeringen ikke har styr på tingene. Det er fuldstændig uacceptabelt, og vi skal have opklaret, hvem der har det politiske ansvar.
  •  
  • - Regeringen har bevidst tilbageholdt helt centrale dokumenter i denne pinlige sag. Det er blot endnu et eksempel på, at ministrene misbruger offentlighedsloven til at frikende sig selv. Befolkningen har krav på at få indsigt i, om ministeren var informeret om disse alvorlige fejl. Og det, håber jeg, kommer frem på samrådet i morgen.
Mandag, 25. januar 2016 - 15:45

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]