Gå til hovedindhold

Kongeligt besøg i Saudi Arabien er en skandale

TV2 erfarede i formiddags, at udenrigsministeriet planlægger et officielt besøg til Saudi-Arabien med deltagelse af kongehuset, udenrigsministeren og toppen af dansk erhvervsliv. Enhedslisten indkalder nu udenrigsministeren i samråd i håb om at få aflyst det officielle besøg.

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen udtaler:

- Det er fuldstændig skandaløst, hvis kongehuset og toppen af dansk erhvervsliv tager på officielt besøg i Saudi-Arabien. Landet er et brutalt diktatur, der pisker demokratiforkæmpere, halshugger regeringsmodstandere og lader landets prinser kaste millioner efter Islamisk Stat og andre ekstremister.

- Det er mig fuldstændig ubegribeligt, hvis udenrigsministeren har godkendt sådan et besøg. Danmark bør under ingen omstændigheder støtte op om de slyngler. Jeg vil derfor straks indkalde udenrigsministeren i samråd, og jeg håber, at han straks vil aflyse besøget.

- Vi taler om et land, hvor kvinder ikke må køre bil, og hvor ytrings- og forsamlingsfriheden ikke findes. Et land, hvorfra hovedparten af den finansielle støtte til Islamisk Stat kommer fra. Det saudi-arabiske kongediktatur burde rammes af målrettede sanktioner - ikke belønnes med kongeligt besøg og erhvervsfremstød.

Onsdag, 20. januar 2016 - 12:14

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]