Gå til hovedindhold

Danmark skal fortsat bidrage til freden i Mellemøsten

Det dybt uambitiøst, når Lars Løkke Rasmussens udenrigspolitiske gransker, Peter Taksøe-Jensen, lægger op til, at Danmark ikke bør engagere sig i fred mellem Palæstina og Israel. Det mener Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen.

Nikolaj Villumsen udtaler: 

- Hvis det er retningen for regeringens nye udenrigspolitik, så er det dybt uambitiøst. Det er da en klar dansk interesse at skabe fred mellem Israel og Palæstina. Tidligere har Norge spillet en afgørende rolle med Oslo-processen, og senest har Sverige anerkendt Palæstina som stat. Selvfølgelig kan Danmark spille en vigtig rolle. Det handler udelukkende om politisk vilje.

- Lige nu oplever vi, hvordan krig i Mellemøsten sender hundredetusinder på flugt mod Europa. Danmark har en klar interesse i, at der skabes fred i Mellemøsten. En levedygtig palæstinensisk stat er afgørende for, at det kan lade sig gøre. Det vil svække ekstreme kræfter som Islamisk Stat, hvis der findes en fredelig og holdbar løsning på den lange konflikt.

- Jeg mener selvfølgelig også, at Danmark bør opprioritere Arktis, men det er ikke et argument for ikke at spille en rolle andre steder i verden. Danmark bør føre en aktiv udenrigspolitik, der sigter på at skabe fred og udvikling, så vi undgår det krig og kaos, som vi eksempelvis ser lige nu langs Europas grænse i Mellemøsten og Nordafrika.

Tirsdag, 19. januar 2016 - 13:31

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]