Gå til hovedindhold

Enhedslisten lancerer skatteudspil

Enhedslisten har i dag lanceret et nyt skatteudspil, der skal gøre op med den stigende ulighed. Blandt forslagene i udspillet er millionærskat og beskatning af formuer. Den øgede beskatning af samfundets allerrigeste skal gå til at sænke skatten for de laveste indkomster.

Skatteudspillet sigter på at bekæmpe den økonomiske ulighed i samfundet, som desværre er vokset over en årrække. Ifølge Enhedslistens fungerende skatteordfører, Pelle Dragsted, er især cheflaget stukket af fra resten af befolkningen. Og det mener ordføreren er dybt urimeligt:

"Det er uretfærdigt, at folkepensionister og arbejdsløse, som er uden skyld i deres situation, skal vende hver en krone. Og samtidig har vi indkomstgrupper helt i toppen, som nærmest ikke ved, hvad de skal bruge deres penge til."

Derudover har international økonomisk forskning de seneste år dokumenteret, at øget ulighed hæmmer den økonomiske udvikling. Derfor er der brug for mere omfordeling, som blandt andet vil øge efterspørgslen i samfundet og dermed bidrage til at skabe nye arbejdspladser. 

Enhedslisten foreslår samlet at hæve en række skatter i toppen for 7,2 milliarder kr. Provenuet skal gå direkte  til at øge personfradraget for indkomster op til 300.000 kr. Det svarer i praksis til at sænke skatten for de 3 millioner danskere med de laveste indkomster. For de 1,9 millioner danskere, der får fuldt udbytte af det forøgede fradrag, vil det betyde et løft af rådighedsbeløbet på ca. 4.000 kr. om året.

Læs  Enhedslistens skatteudspil, Retfærdig skat, via linket nedenfor.

 

 

 

BilagStørrelse
PDF icon Retfærdig Skat185.17 KB
Mandag, 4. januar 2016 - 12:54

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]