Gå til hovedindhold

Regering i mindretal om udviklingsbistand?

Som det allersidste punkt på Folketingets dagsorden i år står SFs forslag om at annullere 1,4 mia kr. af besparelserne på udviklingsbistanden for 2015. Det interessante bliver, om Konservative Folkeparti står fast og undlader at stemme, som de har varslet. Hermed vil der være et flertal imod regeringen.

Christian Juhl, Enhedslistens udviklingsordfører, siger:

- Det vil være en stor sejr for verdens fattigste, hvis det vil lykkes at sikre et flertal i dag. 1,4 mia. kr. kan betyde rigtig meget.

- Venstre-regeringens meget blodige nedskæringer i finansloven har skabt stor usikkerhed hos samarbejdspartnere i 3. verden, - for slet ikke at tale om de mange fyringer, der er igangsat på baggrund af nedskæringerne, der nærmer sig 5 mia. kr fra 2016. Hvis ikke flygtningeudgifterne i Danmark tælles med, er dansk udviklingsbistand nede på under 0,5 pct. af BNI.

- Det er foruroligende at Danmark som en af sværvægterne i udviklingsbistand så hurtigt bevæger sig ned blandt letvægterne. I det lys vil et flertal for dagens forslag være godt, omend midlertidigt  hjælp til verdens fattigste

Mandag, 21. december 2015 - 10:45

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]