Gå til hovedindhold

Retssikkerheden for dårlig for borgere med handicap

40 % af kommunernes afgørelser om visitation af tilbud til borgere med sjældne handicap og erhvervet hjerneskade er forkerte. Det viser en praksisundersøgelse, som Ankestyrelsens for nylig har offentliggjort. Det er helt uacceptabelt, mener Enhedslistens handicapordfører, Jakob Sølvhøj.

Enhedslisten har derfor sammen med Dansk Folkeparti kaldt social- og indenrigsministeren i samråd i dag. Her skal ministeren redegøre for, hvilke initiativer regeringen vil tage for at få kommunerne til at garantere for handicappede borgeres retssikkerhed.

Enhedslistens handicapordfører, Jakob Sølvhøj, udtaler:

  • - Det er fuldstændigt uacceptabelt, at der er begået fejl i fire ud af ti sager, hvor kommunerne har skullet tage stilling til visitation af borgere med sjældne handicap og erhvervet hjerneskade. Det viser med al tydelighed, at retssikkerheden ikke er i orden.
  •  
  • - Der kan utvivlsomt være forskellige årsager til den alt for lemfældige sagsbehandling, men der er desværre al mulig grund til at tro, at det kraftige pres på kommunernes økonomi er med til at påvirke kommunernes afgørelser, når det gælder tilbud til borgere med handicap.
  •  
  • - Med den tårnhøje fejlprocent i sagerne er det ikke nok med henstillinger til kommunerne. Der er først og fremmest brug for at kigge på hele økonomistyringen på området. I dag kan kommunerne spare penge ved en langsom og lemfældig sagsbehandling, når borgerne ikke kompenseres med tilbagevirkende kraft. Der må derfor lovgives, så kommunerne ikke kan tjene på en urimelig sagsbehandling. Samtidig må der ses på en ændring af finansieringen, fx gennem højere statslig refusion eller en fælleskommunal finansiering.
Torsdag, 17. december 2015 - 9:16

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]