Gå til hovedindhold

Flygtningelandsbyer vil være et kæmpe tilbageskridt

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen tager skarpt afstand fra hovedparten af de asylstramninger, som regeringen nu lægger frem i Folketinget, efter at det mislykkedes Inger Støjberg at skabe fuld enighed mellem højrefløjen og Socialdemokraterne.

Johanne Schmidt-Nielsen siger:

- Der er ingen tvivl om, at det vil skade integrationen, at man gør det endnu sværere for flygtninge at få deres familie i sikkerhed. At blive genforenet med ægtefælle og børn. Danmark har i forvejen nogle af Europas strammeste familiesammenføringsregler. Og endnu en omgang stramninger vil gøre det sværere for flygtningene at finde sig til rette og blive en del af samfundet, fordi de i endnu længere tid skal gå rundt og være bekymrede over ægtefællens og børnenes skæbne i for eksempel Syrien.

- Det virker uklart, om det ender med etablering af flygtningelandsbyer, men jeg kan kun sige, at flygtningelandsbyer er en ualmindeligt dårligt ide. Det er simpelthen skadeligt for integrationen, og dét går både ud over flygtningene og det danske samfund.

- Erfaringerne fra 90’erne, hvor de bosniske flygtninge kom til Danmark, var jo netop, at det fungerer dårligt at isolere flygtningene. De skal ud at være en del af det danske samfund og fællesskab så hurtigt som muligt. Og i årevis har man politisk arbejdet for, at flygtninge ikke bor isoleret i særlige boligområder. Så er det da tosset nu at gå den helt modsatte vej.

- Flygtningelandsbyerne må ligesom regeringens teltlejr ved Thisted ses som et forsøg på at skræmme asylansøgere væk fra Danmark. Eller som DF’s Martin Henriksen siger det lige ud i Politiken mandag: at sikre, at Danmark fremstår endnu mindre attraktivt for flygtninge. Og det synes jeg da er et sørgeligt signal i en tid, hvor verden står midt i en historisk flygtningekrise.

Mandag, 7. december 2015 - 12:49

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]