Gå til hovedindhold

Kommunerne har behov for økonomisk garanti - ikke for flygtningelandsbyer

Det er en stor misforståelse at tro, at statslige flygtningelandsbyer vil være en håndsrækning til kommunerne, mener Enhedslistens kommunalordfører Jesper Kiel.

Jesper Kiel udtaler:

  • - Det vil være en langt større hjælp for kommunerne, hvis staten giver en økonomisk garanti om støtte til kommunerne i stedet for at lave statslige flygtningelandsbyer. Flygtningelandsbyer vil isolere flygtningene og give en dårligere integration, det er også den melding KL har givet på vegne af kommunerne. Flygtningene skal placeres lokalt i kommunerne og være en del af lokalsamfundene og bruge de lokale skoler og institutioner.
  • - Kommunernes største problem er, at staten ikke sikrer, at der følger penge med til at løse opgaven. Så i stedet for at poste penge i statslige flygtningelandsbyer, så vil pengene være bedre brugt på at støtte kommunerne i at fortsætte arbejdet med at få flygtninge og ikke mindst familierne integreret rundt i kommunerne.
  •  

Jesper Kiel er stedfortræder som kommunalordfører for Rune Lund, og sidder i byrådet i Svendborg Kommune, som i år modtager omkring 160 flygtninge. Til sammenligning faldt befolkningstallet i Svendborg Kommune med 312 personer i 2013.

Fredag, 27. november 2015 - 15:01

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]