Gå til hovedindhold

Målret sanktioner mod IS' støtter

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, opfordrer, forud for dagens møde i Udenrigspolitisk Nævn, udenrigsministeren til at arbejde for målrettede sanktioner mod de ansvarlige for støtten til IS i Tyrkiet, Saudi Arabien og Qatar.

Nikolaj Villumsen udtaler:

- Det kan ikke være rigtigt, at den tyrkiske grænse står åben for oliesmugling og fremmede krigere til IS. Og det kan ikke passe, at saudiarabiske prinser finansierer ekstremisternes beskidte krig. Danmark bør arbejde for målrettede sanktioner mod alle, der støtter IS.

- Virkeligheden er desværre, at IS trods en massiv bombekampagne overlever, fordi Vestens allierede i Mellemøsten støtter dem. Det skal stoppes. Danmark kan spille en afgørende rolle, hvis regeringen har modet til at sige fra overfor den tyrkiske regering og det saudiarabiske kongediktatur. 

- Efter det forfærdelige terrorangreb i Paris skal vi selvfølgelig styrke indsatsen mod IS. Indtil nu har det været tabu at tale om, at flere af Vestens nære allierede i Mellemøsten holder hånden over IS. Det tabu skal brydes.

Torsdag, 19. november 2015 - 8:06

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]