Gå til hovedindhold

EL om forøget terrorrisiko: Drop nedskæringer på beredskabet

Beredskabsordfører Nikolaj Villumsen opfordrer forsvarsministeren til at droppe planlagte forringelser, efter Rigspolitiet har forøget beredskabet på baggrund af terrorangrebet i Paris.

De planlagte nedskæringer vil i den aktuelle situation være uansvarlige.

Nikolaj Villumsen udtaler:

- Det er dybt uansvarligt, hvis forsvarsministeren opretholder de planlagte forringelser af beredskabet. Vi har netop set, hvordan brand- og redningsfolk spillede en afgørende rolle i indsatsen i Paris. Vi bør derfor ruste os til at håndtere terrorangreb i stedet for at fyre brandfolk.

- Lige nu står det statslige redningsberedskab over for massive besparelser. I den kommende finanslov planlægges at skære hele 25 procent. Det kan betyde lukning af beredskabscentre, og i værste fald kan det koste danskerne dyrt i tilfælde af terror eller voldsomt vejr.

- Hvis det forfærdelige skulle ske, og en bombe sprang i Danmark, så har vi brug for det bedst mulige beredskab, så brandfolk og redningsarbejdere hurtigt kan komme frem til de nødstedte. Det får vi ikke med de massive forringelser, regeringen har planlagt.

Onsdag, 18. november 2015 - 16:45

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]