Gå til hovedindhold

Udenrigsministeren nægter at oversætte afgørende dokumenter til dansk

På tirsdag skal Folketinget førstebehandle regeringens forslag om at sende jægersoldater til Mali. Trods præsidiets beslutning om, at vigtige dokumenter i sådanne tilfælde skal oversættes til dansk, har udenrigsministeren afvist at sikre dette. Det er en alvorlig sag at skulle tage stilling til at sende danske soldater i krig uden at have mulighed for fuldt ud at forstå grundlaget for deltagelsen.

Christian Juhl, udviklingsordfører for Enhedslisten, siger:

- Jeg har ingen problemer med at tale engelsk, når jeg er på ferie eller at læser en engelsk avis. Men at tage stilling til kompliceret folkeret på engelsk er en helt anden sag.

- Det er et alvorligt demokratisk problem, at vi ikke kan få udleveret de tre vigtige FN-resolutioner på dansk, når vi skal tage stilling til så vigtig en sag som at sende danske soldater i krig.

- Det er vigtigt – ikke kun for medlemmer af Folketinget men også for de borgere, som måtte interessere sig for det grundlag, som Folketinget sender soldater ud i verden på. Derfor har jeg klaget over ministerens afvisning til Folketingets Præsidium.

Mandag, 9. november 2015 - 11:23

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]