Gå til hovedindhold

Boligjobordning øger uligheden

Finansordfører Pelle Dragsted er skuffet og bekymret over den boligjobaftale, som Alternativet og SF netop har indgået med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative. Aftalen vil øge uligheden i Danmark, og der bliver brugt millioner på tiltag, som giver en meget ringe klimaeffekt, lyder kritikken.

Foræring til de mest velhavende

Pelle Dragsted er først og fremmest bekymret over udsigten til, at aftalen vil skabe mere ulighed. 

- Boligjobordningen bruges jo først og fremmest af boligejere og den mest velhavende del af befolkningen. Og den skaber næsten ikke nogen nye job, påpeger han.

- Vi kender heller ikke finansieringen af ordningen endnu. Vores bekymring er, at finansieringen hentes fra nedskæringerne på udviklingsbistand, indførsel af kontanthjælpsloftet og besparelser på uddannelserne. 

Ringe effekt for klimaet

De klimamæssige effekter af aftalen er ringe. De mange penge kunne have skabt meget mere grøn omstilling på andre måder.

- SF og Alternativet hjælper via aftalen med at indfri Løkkes vigtigste valgløfte ved at afsætte hele 1,1 milliarder til en sort boligjobordning i 2015.  Det gør de for at få små 400 millioner i 2016 og 2017 til en såkaldt ”grøn” boligjobordning, som både har tvivlsom klimaeffekt, og som øger uligheden i befolkningen, påpeger Pelle Dragsted.

- Det virker ærligt talt som en rigtig dårlig aftale for SF og Alternativet. Jeg har svært ved at forstå, at de vil lægge stemmer til den.

Fredag, 6. november 2015 - 13:58

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]