Gå til hovedindhold

Dagpengeaftale er gigantisk løftebrud

Til trods for løfter, håndslag og alliancer i valgkampen er et flertal på Christiansborg nu blevet enige om at tage flere penge fra de ledige og nyuddannede for at finansiere endnu en lappeløsning på dagpengeproblemet. Titusind vil selv med det nye system falde ud hvert år, så problemet er langt fra løst, lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, der kalder aftalen for et kollektivt og gigantisk politisk løftebrud.

- Både Helle Thorning, Lars Løkke og Kristian Thulesen Dahl sagde under valgkampen for rullende kameraer, at dagpengesystemet ikke ville blive værre. De gav håndslag på det for åben skærm. Og nu står vi så her kun få måneder efter, og så er alle pludselig enige om, at det er de ledige selv, der skal betale hovedparten af regningen for politikernes lappeløsninger. Det er helt urimeligt, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Problemet er ikke løst

Dagpengeproblemet bliver slet ikke løst af dagpengeaftalen, påpeger Enhedslisten.

- Der vil fortsat være over 10.000 mennesker, som hvert år falder ud af systemet, og mange af dem falder ud til ingenting. Det er altså betydeligt flere, end hvad man regnede med dengang Thulesen Dahl og Lars Løkke i første omgang forringede vores dagpengesystem, påminder Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun lover samtidig, at Enhedslisten vil blive ved med at kæmpe for et ordentligt dagpengesystem. Også efter at dagens aftale er indgået.

- Det kan godt være, at Lars Løkke, Mette Frederiksen, Thulesen og nogle ledere i fagbevægelsen tror, at de har løst problemet. Men jeg tror, det er helt gennemskueligt for langt de fleste mennesker, at dagens aftale hverken er god eller rimelig, slutter Johanne Schmidt-Nielsen.

 

Læs aftalen her

Læs Enhedslistens notat om dagpengeforliget

BilagStørrelse
PDF icon notat_om_dagpengeforlig.pdf212.1 KB
Torsdag, 22. oktober 2015 - 12:42

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]