Gå til hovedindhold

Stop køen ved håndvasken

Enhedslisten har kaldt beskæftigelsesministeren i samråd 20. oktober, for at få ham til at forholde sig til virkeligheden. Reformen af førtidspension og fleksjob gør ikke de syge raske, og skaffer dem ikke i job. Overlæger advarer om, at ressourceforløb gør de syge mere syge. Forligspartierne skal holde op med at stå i kø ved håndvasken. Det er loven, det er galt med.  

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen siger:

- Indtil nu har det været umuligt at få beskæftigelsesministeren – både den nuværende og hans forgængere – til at forholde sig konsekvenserne af reformen af førtidspension og fleksjob. Nu viser ministerens egne tal, at reformen ikke lever op til de gyldne løfter om, at de syge ville blive raske og komme i ordinær beskæftigelse, hvis de kom i ressourceforløb i stedet for at få førtidspension. Nu må ministeren forholde sig til virkeligheden, derfor har jeg indkaldt ham i samråd.

- Samrådet er blevet endnu mere aktuelt, efter at overlæger på arbejdsmedicinske klinikker advarer imod ressourceforløbene, fordi de ofte gør syge mennesker endnu mere syge. Det svarer fuldstændig til de mange gribende beretninger, vi som medlemmer af beskæftigelsesudvalget får fra de borgere det går ud over. Det svarer også til, hvad fagforeningernes socialrådgivere fortæller os om deres forgæves kamp med kommunerne, for at sikre de syge medlemmer en værdig behandling. Det er hårdt at høre, hvordan syge mennesker bliver behandlet i dagens Danmark.

- Indtil nu har forligspartierne bag reformen stået i kø ved håndvasken. De har lagt alt ansvaret over på kommunerne, som efter deres mening ikke lever op til lovens intentioner. Den snak må stoppe nu. Ankestyrelsen har i sin praksisundersøgelse i maj måned 2015 klart sagt, at kommunerne generelt følger loven, bortset fra at Ankestyrelsen mener, at kommunerne er for flinke! De skal i endnu højere grad sende alvorligt syge mennesker i ressourceforløb, arbejdsprøvninger og fleksjob af ganske få minutters varighed om ugen. Konklusionen må efterhånden være klar for de fleste: Det er loven, det er galt med, den skal laves om!

Mandag, 19. oktober 2015 - 12:05

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]