Gå til hovedindhold

Løkkes åbningstale er som at høre en plade fra nullerne

Lars Løkke har intet lært af de fejl, som han og Venstre tidligere har begået. Sådan lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, efter statsministerens åbningstale:

- Når jeg hører talen, så tænker jeg, at Løkke intet som helst har lært af de mange fejl, han og Venstre har begået, og som har kostet Danmark dyrt.  Det er som at høre en dårlig plade fra nullerne om igen. Skatterabatter til de rigeste, nedskæringer på dem, der har mindst, og en nølende holdning til klimaforandringerne.

- Privathospitalerne skal nu igen have snablen ned i fælleskassen, præcis som da Løkke som sundhedsminister stod i spidsen for en vild overbetaling. Mennesker ramt af arbejdsløshed skal gøres endnu fattigere, selvom alle erfaringer, fra sidst Venstre bestemte, viser, at det ikke skaber flere job, men kun mere fattigdom. Og der skal igen gives frit slag til landbruget til at forurene vores fjorde, åer og naturområder.

Et ulige Danmark

Johanne Schmidt-Nielsen understreger, at Løkkes udmeldinger i talen vil øge uligheden i Danmark ved at skære ned på velfærden, samtidig med at man vil give skatterabatter til dem, der tjener mest.

- Det Danmark, som Løkke vil skabe, er et skævt Danmark. Et ulige Danmark. Mens der skal skæres på arbejdsløse, på uddannelse og på velfærd, skal der bruges milliarder på at sænke skatten for de højestlønnede og på at give målrettede skatterabatter til nogle af Danmark rigeste familier.

Bedst til løftebrud

Johanne Schmidt-Nielsen går også hårdt til Lars Løkkes påstand om, at han gør, hvad han lovede før valget.

- Det er det rene humbug, når Løkke siger, at han holder, hvad han lover. Venstre lovede under valgkampen, at der ikke skulle skæres på vores uddannelser. Men nu skærer de milliarder. Og jeg hørte vist heller ikke noget under valgkampen om, at der skulle skæres i folkepensionisters boligydelser for at finansiere nye skatterabatter til virksomhederne.  Løkke er bestemt godt med i konkurrencen om, hvem der er bedst til løftebrud.

Tirsdag, 6. oktober 2015 - 13:01

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]