Gå til hovedindhold

EL om nedskæringer i beredskabet: Det er en katastrofe

Ifølge TV2 Regionerne planlægger forsvarsministeren at lukke beredskabscentrene i Thisted, Herning, Haderslev og Næstved. Dermed vil der ikke længere være beredskabscentre i Jylland, men udelukkende i Hedehusene på Sjælland og Bornholm. Enhedslistens beredskabsordfører, Nikolaj Villumsen, kalder planerne en katastrofe og kræver en forklaring fra forsvarsministeren.

Nikolaj Villumsen udtaler:

- Hvis nedskæringerne føres ud i livet, er det en katastrofe. Vi risikerer, at Jylland og Fyn vil mangle hjælp, hvis en voldsom storm eller ulykke lukker Storebæltsbroen. Det kan i værste fald komme til at koste danskerne dyrt, hvis vi på den måde nedlægger vores fælles ulykkesforsikring.

- Jeg mener, at Venstre skylder borgerne en forklaring. Den ene dag taler regeringen om udflytning af statslige arbejdspladser, og den næste dag fremlægges en plan, der kan betyde massive afskedigelser. Det lugter langt væk af hykleri.

- Der er ingen tvivl om, at nyheden skaber stor usikkerhed blandt ansatte og borgere i de berørte områder. Jeg vil derfor afkræve forsvarsministeren en forklaring. Han skylder at lægge nedskæringsplanerne åbent frem, så vi kan få en debat af konsekvenserne for danskerne.  

 

Udvalgsspørgsmål til forsvarsministeren:

Kan forsvarsministeren bekræfte planerne om at nedlægge beredskabscentrene i Herning, Thisted, Haderslev og Næstved og hvordan kan ministeren i så fald sikre at borgernes sikkerhed i tilfælde af voldsomt vejr og ulykker ikke forringes?

Tirsdag, 6. oktober 2015 - 9:11

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]