Gå til hovedindhold

Finansloven gør verden mere usikker

Regeringens finanslov skærer dybt i den danske udviklingsbistand. Det rammer bistandsorganisationers muligheder for at hjælpe i fattige lande og underminerer klimaindsatsen, der er afgørende for stabilitet i verden, siger Eva Flyvholm, forsvarsordfører for Enhedslisten.

-  Mens verden omkring os brænder, og flygtninge banker på vores dør, vil regeringen skære ned på de langsigtede indsatser, der netop kan medvirke til en fredelig og demokratisk udvikling i verdens brændpunkter. Det er ekstremt kortsigtet.

-  Regeringens finanslov er uden omtanke eller ansvar for dagen i morgen. Mennesker skal have mulighed for at leve trygt, hvor de bor. Hvis man vil sikre stabilitet og færre flygtninge, giver det ikke mening at lukke opbygningen af skoler, hospitaler og civilsamfundsorganisationer i verdens mest udsatte lande.

-  Mens klimakrisen er ved at smadre vores klode og sender utallige mennesker på flugt, vil regeringen næsten halvere støtten til de klimainitiativer, der skal hjælpe til at vende udviklingen. Det virker, som om regeringen målrettet slagter bæredygtige initiativer og fuldstændig lukker øjnene for problemerne.

-  Det er knapt et døgn siden Lars Løkke Rasmussen stemte for de 17 nye udviklingsmål på FN’s generalforsamling, og nu skærer Venstre i den udviklingsbistand, der skal realisere planen. Det hænger ikke sammen.

For yderligere kommentarer Eva Flyvholm: 61625771

Tirsdag, 29. september 2015 - 17:31

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]