Gå til hovedindhold

Miljøministeren fortsætter massakren af naturen

Fødevareminister Eva Kjer Hansen har netop sendt et lovforslag i høring, der skal give landmændene mulighed for at gøde og sprøjte på sårbare og værdifulde naturarealer, de såkaldte §3 arealer.

Miljøordfører Maria Reumert Gjerding udtaler:

- Lige siden Eva Kjer Hansen satte sig i stolen som miljø- og fødevareminister, har hun målrettet og systematisk gennemført en massakre på naturen. Hun har fjernet randzoner, givet landmanden lov til at hælde mere gødning på markerne og nu givet dem mulighed for at sprøjte og gøde sårbar natur.

- Det er simpelthen en hån, at hun kalder sig miljøminister. Det eneste, hun går op i, er at give landbruget lov til at svine og forurene mere. Hun er tilsyneladende ligeglad med, at vores natur er trængt, og at hundredevis af dyrearter er truet blandt andet på grund af landbrugets forurening.

- Jeg har i dag kaldt ministeren i samråd. Jeg vil bede hende forklare, hvilke kompensationer hun vil sikre til naturen, når hun forringer naturbeskyttelsen ved at lade landmændene gøde og sprøjte på sårbar natur.

Mandag, 28. september 2015 - 12:33

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]