Gå til hovedindhold

Enhedslisten raser mod regeringens nedskæringer på børneområdet

Finansministeren bebuder besparelser på dagtilbudsområdet. Det vil ramme børn og børnefamilier hårdt, lyder det fra Enhedslistens børneordfører, Jakob Sølvhøj:

- Venstreregeringen lægger sig med sin udmelding om besparelser på børneområdet nøjagtigt i sporet fra sidste Venstreregering. I  I årene med Fogh og Løkke ved roret måtte dagtilbuddene holde hårdt for med nedlæggelser af tusindvis af stillinger og en massiv forringelse af børnenes vilkår. De sidste tre-fire år er det efter et hårdt pres fra Enhedslisten lykkedes at få rullet nedskæringerne bare en lille smule tilbage, men nu skal der åbenbart skæres igen.

- Det kommer til at gå ud over omsorgen og børnenes trivsel, hvis der nu skal gennemføres nye store besparelser  på dagtilbuddene. Det er først og fremmest  rigtig skidt for børnene, og det vil lægge et yderligere arbejdspres på de ansatte. Når vi nu ved, at offentlige investeringer i børn og unge giver det allerstørste samfundsøkonomiske afkast, er det da utrolig dumt at gennemføre nye besparelser i stedet.

Mandag, 28. september 2015 - 11:33

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]