Gå til hovedindhold

Lyt til erhvervsskolerne

Danske Erhvervsskoler kritiserer i dag regeringens planlagte besparelser på erhvervsuddannelserne i Ugebrevet A4. Enhedslisten bakker op om kritikken.

Gennemføres de foreslåede besparelser, vil det betyde røde tal på bundlinjen hos erhvervsskolerne, og det vil true erhvervsuddannelsesreformen. Enhedslisten opfordrer regeringen til at droppe de planlagte besparelser på erhvervsuddannelserne.

Erhvervsuddannelsesordfører Jakob Sølvhøj udtaler:

- Vi har i de seneste uger kunne læse om erhvervsskoler og SOSU-skoler, der har meldt ud, at de påtænker at opsige medarbejdere. Opsigelsen af underviserne skyldes i høj grad, at de nye optagelseskrav har betydet, at over 2000 ansøgere er blevet afvist. Med de planlagte besparelser vil skolernes situation forværres yderligere. Det er helt uden sammenhæng med målsætningen om at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive og få flere unge til at søge ind på uddannelserne.

- Gennemføres besparelserne, risikerer vi også, at det går ud over uddannelsernes geografiske dækning. Med færre elever og dårligere økonomi kan det blive vanskeligt for nogle skoler at opretholde uddannelsessteder i yderområderne. Vi ved, at det har stor betydning for mange unges valg af uddannelse, at der ikke er for langt til uddannelsesstedet, og derfor kan nedlæggelse af uddannelsessteder være med til yderligere at ramme tilgangen til erhvervsuddannelserne.

- Enhedslisten har sammen med SF indkaldt børne- og undervisningsministeren i samråd d.6. oktober for at drøfte konsekvenserne af regeringens forslag til besparelser på bl.a. erhvervsuddannelserne. Jeg håber meget, at regeringen vil lytte til erhvervsskolernes kritik og opgive de bebudede besparelser.

Onsdag, 23. september 2015 - 13:39

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]