Gå til hovedindhold

Forbyd allergifremmende stof i malinger

En ny europæisk undersøgelse viser, at 9 ud af 10 vandbaserede malinger indeholder det stærkt allergifremmende stof MI.

Man kan både blive eksponeret for MI ved at få maling på kroppen, men MI kan også afdampe og blive i luften 30-40 dage. (MI = methylisothiazolinon). Undersøgelsen er omtalt i septembernummeret af tidsskriftet Arbejdsmiljø. 

Christian Juhl, Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, siger:

- Malere har stor risiko for at udvikle allergi, og ofte er allergi ikke foreneligt med at fortsætte arbejdet som maler. Hyppigheden af MI-allergi stiger i disse år. Nogle internationale forskere taler endda om en MI-epidemi. Der er et stort behov for at udvikle et alternativ til MI.

- Danmark har tidligere været forrest i fjernelse af sundhedsskadelige stoffer i malinger, f.eks. da farve- og lakindustrien i 70erne og 80erne efter hårdt pres fra blandt andet fagforeningerne fjernede organiske opløsningsmidler i malinger, fordi de gav hjerneskader. Vi bør også i denne sag gå foran. Vi bør skærpe lovgivningen, fjerne MI fra malinger og erstatte stoffet med ikke-sundhedsskadelige stoffer.

Tirsdag, 22. september 2015 - 9:24

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]