Gå til hovedindhold

Lars Løkkes flygtningeudmelding er uambitiøs

Regeringen har i dag meldt ud, at Danmark vil give beskyttelse til 1.000 flygtninge ud af de 120.000 flygtninge, man diskuterer akutfordeling af i Europa netop nu. Samtidig fastholder regeringen, at man ikke vil være med til en permanent fordelingsmekanisme.  Det er for uambitiøst, mener Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, der også kalder det dumt, at regeringen vil finansiere hjælp til nærområderne ved at skære på udviklingsbistanden.

Johanne Schmidt-Nielsen udtaler:

- 1000 er naturligvis bedre end et rundt nul, som er det, Støjberg ellers har annonceret. Men det virker umiddelbart som et meget lille tal. Jeg har ikke et embedsapparat, der kan regne ud, hvor mange af disse 120.000 mennesker Danmark bør give beskyttelse, hvis man tager højde for de enkelte landes størrelse og økonomiske formåen. Men Løkke har selv tidligere meldt ud, at med EU-kommissionens nøgle ville Danmark skulle tage imod minimum 2.800.

- Regeringen vil sende 250 millioner kroner til Syriens nærområder. Nærområderne er ved at knække sammen. Mere end 90 procent af verdens flygtninge lever enten som internt fordrevne i krigshærgede lande eller i nærområderne. Der er i den grad brug for støtte. Men de 250 millioner finder Løkke tilsyneladende ved at skære andre steder på udviklingsbistanden. Det er uambitiøst og dumt. Verdenssamfundet står med en gigantisk krise. Danmark bør øge udviklingsbistanden – ikke skære ned. Hvis vi droppede indkøb af bare et enkelt kampfly, kunne vi sende en milliard danske kroner til blandt andet mad, vand og medicin til FN’s lejre. Det ville være ambitiøst.

- Regeringen vil stadig ikke være med til at lave en permanent fordelingsnøgle i Europa. Det er dumt, for det er både uretfærdigt og urealistisk, at de lande som tilfældigvis har Europas ydre grænser, principielt skal løfte hele flygtningeopgaven.

 

Torsdag, 17. september 2015 - 11:34

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]