Gå til hovedindhold

Løkke går tilbage til en fuser med ny udenrigsgransker

Lars Løkke Rasmussen har udnævnt den danske ambassadør i Indien, Peter Taksøe-Jensen, til ny såkaldt udenrigspolitisk gransker. Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, undrer sig over valget af Peter Taksøe-Jensen, som var ansvarlig for udarbejdelsen af det juridiske notat, der banede vejen for dansk deltagelse i Irak-krigen. Udenrigsordføreren udtaler:

- Det undrer mig meget, at Løkke vil udnævne Peter Taksøe-Jensen til posten, da han var den ansvarlige chefembedsmand for de juridiske fifleriers, der banede vejen for, at Danmark gik ind i Irak-krigen. Jeg frygter, at Løkke lægger op til at gentage fortidens synder med nye brud på folkeretten.

Smagsdommeri at udpege embedsmand

Nikolaj Villumsen mener, at det bør være politikere, der er demokratiske valgt af danskerne, som skal stå for at fastlægge Danmarks udenrigspolitik. Ordføreren ser udnævnelsen af Peter Taksøe-Jensen som et udtryk for Lars Løkkes manglende tiltro til sin udenrigsminister.

- Jeg mener ærlig talt, at det er rent smagsdommeri, som Lars Løkke nu indfører. Det bør være folkevalgte politikere og ikke embedsmænd og smagsdommere, der fastlægger politikken i Danmark. Grundlæggende undrer det mig, at Løkke ikke har mere tiltro til sin udenrigsminister, men i stedet gør en embedsmand til overdommer for Danmarks udenrigspolitiske strategi.

Tirsdag, 15. september 2015 - 15:09

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]