Gå til hovedindhold

Ny flygtningekatastrofe truer i Tyrkiet

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, kritiserer de voldsomme angreb på regeringskritiske medier og partikontorer i Tyrkiet og opfordrer udenrigsministeren til øjeblikkelig handling for at undgå endnu en blodig borgerkrig på grænsen til Europa. Han udtaler.

- Det er fuldstændigt uacceptabelt, at de tyrkiske myndigheder ser passivt til, mens den regeringskritiske avis Hürriyet og hundredvis af partikontorer fra det pro-kurdiske og venstreorienterede HDP-parti angribes af islamister og højreekstremister.

Genoptagelse af fredsforhandlinger

Nikolaj Villumsen mener, at der er brug for et internationalt pres for at håndtere den truende konflikt. Derfor opfordrer Enhedslistens ordfører til handling fra ministeren.

- Udviklingen i Tyrkiet er ekstrem farlig og kan komme helt ud af kontrol, hvis ikke der lægges et internationalt pres på den tyrkiske regering. Jeg vil derfor klart opfordre udenrigsministeren til at kræve en genoptagelse af fredsforhandlingerne med PKK og sikring af grundlæggende rettigheder for befolkningen i Tyrkiet.

Drab på civile

Ifølge Nikolaj Villumsen er der risiko for en decideret borgerkrig i regionen, hvor der ikke sættes ind internationalt.

- Lige nu meldes mange civile dræbt i det sydøstlige Tyrkiet, hvor det tyrkiske militær beskyder boligområder i den kurdiske by Cizre. Tusinder af civile risikerer at dø og titusinder kan blive jaget på flugt, hvis vi ikke får forhindret endnu en borgerkrig på grænsen til Europa.

Torsdag, 10. september 2015 - 14:54

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]