Gå til hovedindhold

Send ikke flygtninge tilbage til Tyskland

I weekenden åbnede Tyskland landets grænser for de mange flygtninge, der har været strandet i Ungarn, og søndag ankom flere flygtninge til Danmark med færge og tog. Enhedslistens politiske ordfører opfordrer Danmark til at hjælpe Tyskland med flygtningesituationen.

- Først og fremmest er opgaven at sørge for, at de flygtninge, der kommer til Danmark, får den tryghed, den mad, og den seng, de har behov her og nu, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Dernæst mener jeg, at Danmark bør behandle disse menneskers asylansøgninger frem for at forsøge at få dem sendt tilbage til Tyskland, eftersom Tyskland har påtaget sig en meget stor opgave i forhold til at hjælpe de mange mennesker, som er tvunget på flugt.


Fælles europæisk løsning

Johanne Schmidt-Nielsen påpeger, at situationen med de nyankomne flygtninge viser, at der er et behov for, at Europa finder en løsning i fællesskab.

- Alt dette understreger, at vi i Europa skal finde en fælles og solidarisk fordeling af de flygtninge, der kommer hertil, siger hun.

- Det er hverken rimeligt eller realistisk, at de lande, som tilfældigvis har de ydre grænser i EU, skal behandle alle asylansøgninger.

Danmark må tage ansvar

Enhedslistens politiske ordfører mener, at Danmark bør tage sin del af ansvaret for at håndtere de mange tusinde mennesker, der flygter til Europa.

- Virkeligheden er, at Danmark ikke er ved at knække sammen under flygtningepres, fastslår hun.

- Det er klart, at kommunerne er presset, især i forhold til at skaffe boliger. Men selvfølgelig kan Danmark tage sin del af ansvaret. Vi er et af verdens rigeste lande.
 

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]