Gå til hovedindhold

Pinligt, at SKAT er blevet sparet i stykker

Det er nu kommet frem, at den særlige afdeling for udbytteskat i SKAT blev lukket i 2013 i forbindelse med en omrokering samtidig med, at der blev nedlagt stillinger på området. På samme tidspunkt steg svindlen med udbytteskat, og i dag står vi med den samlede svindelsag på 6,2 mia. kr.

Det er pinligt for de ansvarlige politikere i skiftende regeringer og dyrt for danskerne, at SKAT på den måde er blevet sparet i stykker, mener skatteordfører Rune Lund, der nu kræver flere ressourcer og en plan for genopretning af SKAT.

Rune Lund udtaler:

- Der er nedlagt massevis af stillinger i SKAT de seneste ti år. VKO nedlagde ca. 3.000 stillinger i forbindelse med strukturreformen i 2005. Og da S,R og SF lavede finanslov for 2014 med de borgerlige, blev der for eksempel også nedlagt hele 400 stillinger. SKAT er blevet sparet i stykker, og det er blevet meget dyrt for danskerne nu.

- Vi skal stoppe alle planer om yderligere nedskæringer i SKAT, der skal laves en plan for genopretning af SKAT, og SKAT skal tilføres massive ressourcer.

- SKAT er en organisation i dyb krise. Ansvaret for dette påhviler primært de politikere, der i årevis har udsultet SKAT og givet nogle umulige rammer for SKAT at arbejde under.

Onsdag, 2. september 2015 - 12:10

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]