Gå til hovedindhold

Uforsvarligt at snuppe penge fra fødeafdelinger

Enhedslisten ønsker en forlaring fra regeringen, der antageligt sløjfer puljen på 250 mio. kr., som Enhedslisten fik sikret fødeafdelingerne i finansloven sidste år.

Sundhedsordfører Stine Brix kalder nu sundhedsministeren i samråd for at få svar på, hvorfor man har valgt at rulle løftet til fødeafdelingerne tilbage, og hvorfor man inddrager pengene allerede fra 2015.

Venstre svigter fødende kvinder

Venstre, der ellers selv var med til at sige god for, at fødeafdelingerne skulle have flere midler, svigter de fødende kvinder fatalt, mener Stine Brix.

- De gravide kvinder skal føde på fødeafdelinger med et ekstremt presset personale. Vi hører eksempler på kvinder, som starter fødslen uden en jordemoder. På kvinder, som ikke bliver syet efterfølgende på grund af tidspres. Og i det hele taget på et arbejdsmiljø, hvor personalet er ved at gå ned, siger hun.

-  Det fører til farlige situationer. Derfor er er i den grad brug for de penge, som allerede er afsat i sidste års finanslov, men som regeringen nu inddrager.

Fødeafdelinger i helt uholdbar situation

Stine Brix har svært ved at få meldingen til at hænge sammen med Venstres valgløfter om et stærkt sundhedsvæsen.

- Jeg synes det er dybt pinligt, at Venstre har forsøgt at lancere sig selv som et parti, der vil prioritere sundhedsvæsenet. Det gælder åbenbart ikke det hjælpeapparat, som gælder for gravide, fødende og nyfødte, påpeger hun. 

- Særligt grotesk er det, at regeringen også inddrager penge, som er afsat til at ansætte mere personale allerede i år. Vi nærmer os september måned, så mon ikke, man på mange fødeafdelinger rundt omkring allerede har brugt nogle af pengene? Regeringen kaster simpelthen fødeafdelingerne ud i en fuldstændig uholdbar situation.

Lørdag, 29. august 2015 - 13:21

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]