Gå til hovedindhold

Stop spredningen af automatvåben

Partierne bag forsvarsforliget er blevet enige om en digital løsning, så Hjemmeværnet igen får lov til at opbevare automatvåben i deres private hjem. Eva Flyvholm kalder det uansvarligt.

Forsvarsordføreren påpeger, at det udgør et kæmpe sikkerhedsproblem, at automatvåben bliver spredt rundt omkring i danske hjem.

Våben havner i forkerte hænder

- Jeg synes, det er rystende, at der ikke er politisk mod til at få sikret, at de våben opbevares under forsvarlige forhold. Hjemmeværnets våben skal fjernes fra private hjem. Punktum, fastslår Eva Flyvholm.

- Det er simpelthen vanvittigt, at automatvåben er spredt ud over Danmark. Der er blevet begået terrorangreb med Hjemmeværnets våben, og i årevis har det været et problem, at hjemmeværnsvåben havner i hænderne på kriminelle.

Hjemmeværnsregler giver ingen mening

De lempelige regler for hjemmeværnets våben giver ingen mening, når reglerne er langt strammere for andre våben.

- Der er jo helt klare regler for, at de professionelle i politiet og militæret skal opbevare deres våben i sikre depoter. Derfor giver det ingen mening, at en amatørhær har automatvåben liggende på hver anden villavej, siger Eva Flyvholm.

- Der er ingen praktisk begrundelse for, hvorfor Hjemmeværnet skal have våben liggende. Der er ingen opgaver, hvor Hjemmeværnet akut skal rykke bevæbnede ud. Det handler tilsyneladende alene om gamle traditioner og æresbevisninger, men det er simpelthen uacceptabelt.

Onsdag, 26. august 2015 - 10:51

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]