Gå til hovedindhold

Stop nedrivningen af palæstinensiske huse

De israelske myndigheder har tirsdag 17. august nedrevet 22 bygninger i 4 boligområder nær Østjerusalem. De har desuden tvangsflyttet 78 palæstinensere, hvoraf 49 er børn. Alle fire boligområder ligger i det område, hvor israelerne har planlangt den såkaldte E-1 bosættelse. Det er ifølge FN den største tvangsforflytning på én dag i næsten tre år. FN's URNWA-kontor ser med stor alvor på nedrivningerne og tvangsforflytningerne, som de kalder en systematisk realisering af E-1 planen, der vil fjerne palæstinensere i og omkring dette område, hvor der planlægges bygning af tusinder af israelske bygninger. UNWR betegner planen for en hindring af realiseringen af 2-statsløsningen og et overgreb på international lov. UNWRA kræver omgående stop for Israels aktiviteter.

Christian Juhl, Enhedslistens Palæstina-ordfører siger:

- Israels E-1 plan, nedrivningerne af huse og fordrivelse af palæstinensere, er en optrapning af konflikten mellem det besatte Palæstina og Israel. Det er desuden et overgreb på international ret. Israel må straks ophøre med disse nedrivninger og fordrivelser, og overlade Vestbredden og Østjerusalem til Palæstinenserne.

- Danmark og alle andre lande må straks pålægge Israel at stoppe nedrivningerne, fordrivelserne og andre overgreb. I modsat fald må landene indføre effektive sanktioner overfor Israel.

- Jeg har derfor rejst en række spørgsmål overfor udenrigsminister Kristian Jensen i forventning om ,at han reagerer hurtigt.

Torsdag, 20. august 2015 - 9:25

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]