Gå til hovedindhold

Enhedslisten vil styrke indsatsen mod hatecrimes og sætte mangfoldighed på skoleskemaet

Enhedslisten fejrer sammen med homo-, og biseksuelle, transpersoner og queers, den årlige Prideparade i København i dag. Men Pride-ugen markerer mere end fest og farver. Ugen markerer også behovet for det lange seje træk i hverdagen – også når mediernes spotlys har flyttet sig, og regnbueflagene er pillet af busserne.

Og selvom vi er Danmark er nået et godt stykke, når det handler om ligestilling og homorettigheder, er der langt igen. Enhedslisten vil i den kommende folketingssamling forsøge at samle flertal for at styrke transpersoners rettigheder, styrke indsatsen mod hatecrimes, forbedre regnbuefamiliers situation og samtidig styrke seksual- og kønsundervisning i folkeskolen og på de gymnasielle uddannelser. Politisk ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen siger:

- Vi er nået et godt stykke med både ligestilling og homorettigheder i Danmark, og derfor er der også grund til at holde fest, men vi er langt fra i mål. Der er i den grad brug for handling – også når regnbueflagene er pillet af busserne, og der ikke længere går en Pride rundt i gaderne.


Større arbejde mod diskrimination

Ifølge Enhedslistens politiske ordfører kræver det et større arbejde for at komme diskrimination på baggrund af køn og seksualitet til livs.

- Alt for mange bliver udsat for diskrimination og vold på grund af deres seksualitet. Det kan vi simpelthen ikke acceptere, og vi bliver nødt til at intensivere indsatsen for at bekæmpe det. Diskrimination og hatecrimes hører ingen steder hjemme.

- Et af de områder hvor der virkelig er lang vej igen, er transpersoners rettigheder. For eksempel er det helt vildt, at transpersoner stadig diagnosticeres som psykisk syge. Det er faktisk ret pinligt, og det er mere end på tide, at der gøres op med det.

Mangfoldighed på skoleskemaet

Enhedslisten mener, at der skal sættes fokus på problemet med diskrimination allerede i folkeskolen blandt andet ved styrket seksualundervisning og obligatorisk uddannelse til lærerne. Johannes Schmidt-Nielsen siger:

- Det er en måde at komme diskriminationen til livs. Blandt andet ved at tale med børn og unge om, at det er helt okay ikke at være hetero. Derfor mener vi, at seksualundervisningen skal styrkes, og at undervisning i køn og seksualitet skal gøres obligatorisk på læreruddannelsen – ligesom det i dag er på pædagoguddannelsen.

Enhedslisten har gennem årene kontinuerligt arbejdet med området via emner som forholdene for asylansøgere med LGBTQ-baggrund, behandlingen af transpersoner i sundhedsvæsenet, hatecrimes, normkritisk seksual- og kønsundervisning, hverdagsdiskrimination, rettigheder og forhold for regnbuefamilier og international LGBTQ-politik.


Konkret foreslår Enhedslisten blandt andet:

  • Transpersoner skal sikres basale sundhedsrettigheder, behandlingsmonopolet på Sexologisk klinik skal brydes, og transpersoner skal ikke længere diagnosticeres som psykisk syge.
  • Bekæmpelsen af hatecrimes skal optimeres gennem bedre registrering, efteruddannelse af politiet og større samarbejde mellem organisationer og politikredsene.
  • Den normkritiske seksual- og kønsundervisning skal styrkes i folkeskolen og skal på skemaet på de gymnasiale uddannelser. Faget skal desuden optimeres ved at gøres obligatorisk på læreruddannelsen, sådan som Enhedslisten tidligere har fået indført det på pædagoguddannelsen.
  • Bedre forhold for regnbuefamilier: Alt for mange regnbuefamilier kommer i klemme i systemet. Vi er nødt til at erkende, at mange familier består af flere end to forældre. Også juridisk.
Lørdag, 15. august 2015 - 9:58

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]