Gå til hovedindhold

Udenrigsministeren i samråd efter IS-giftgasangreb

Nikolaj Villumsen kalder udenrigsministeren i samråd, efter det tyske forsvar torsdag meldte ud, at Islamisk Stat for få dage side angreb kurdiske styrker i Nordirak med giftgas. 

Udenrigsordføreren opfordrer til, at Danmark genoptager våbenstøtten til kurderne, som blev indstillet i slutningen af marts sidste år.

Nikolaj Villumsen udtaler:

- Det er dybt bekymrende, at Islamisk Stat bruger giftgas mod kurderne. De kurdiske styrker har ikke udstyr til at modstå giftgasangreb. Lykkes det ekstremisterne at gennembryde det kurdiske forsvar med giftgas, vil millioner af civile blive bragt i fare.

- Jeg vil på samrådet klart opfordre udenrigsministeren til at genoptage den danske støtte til kurderne. Jeg ved fra mit besøg i de kurdiske områder i Nordirak, at de mangler basalt beskyttelsesudstyr som eksempelvis gasmasker og skudsikre veste. Danmark vil kunne gøre en kæmpe forskel, hvis vi hjælper de kurdiske styrker, der som de eneste har vist sig i stand til at bekæmpe Islamisk Stat.


Nikolaj Villumsen har stillet følgende samrådsspørgsmål til udenrigsminister Kristian Jensen:

  • Vil udenrigsministeren på baggrund af giftgasangrebet nær Erbil genoptage den danske støtte til de kurdiske styrker?
Fredag, 14. august 2015 - 10:45

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]