Gå til hovedindhold

DF har nøglen til bedre dagpenge

Enhedslisten er bekymret over DF´s udmelding om dagpenge. DF har nøglen til et bedre dagpengesystem, men vil de bruge den? Enhedslisten vil teste DF, så snart Folketinget åbner, ved at genfremsætte forslaget om halvering af genoptjeningskravet.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen siger:

- Jeg kan ikke forstå, at Dansk Folkeparti roser Morten Østergaards dagpengeudmelding. Der er intet nyt i det. Morten Østergaard fastholder, at et nyt dagpengesystem ikke må koste mere. Det betyder, at forbedringer for eks. af genoptjeningsreglerne bliver betalt af forringelser andre steder, for eks. ved lavere sats til dimittender, som Cepos og andre foreslår.

- DF lovede inden valget, at de vil kræve halvering af genoptjeningskravet, og at det ikke skal betales af forringelser andre steder. Det kræver, at der tilføres flere penge. Men nu taler de om en ”bred aftale”, og at vi må se, om pengene kan findes ved finanslovsforhandlingerne. Hvad så, hvis det ikke kan lade sig gøre, vil de så alligevel være med i en ”bred aftale”?

- Hvis DF skal leve op til deres løfter om et bedre dagpengesystem, så skal det blive et kernespørgsmål i finanslovsforhandlingerne. Det vil vi meget gerne hjælpe til med, men jeg er i tvivl om, hvor DF er på vej hen. Det skal vi have afklaret. Derfor vil Enhedslisten, så snart Folketinget samles, genfremsætte forslaget om halvering af genoptjeningskravet. Hvis socialdemokraterne har lært noget, så stemmer de for, og så er der flertal.

Tirsdag, 11. august 2015 - 10:51

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]