Gå til hovedindhold

Minister skal ind i sag om dømt psykiater

Enhedslisten støtter 3Fs krav om, at kommunerne skal gennemgå alle sager, hvor de har brugt en dømt psykiaters speciallægeerklæringer.

3F har udarbejdet en oversigt over, hvilke kommuner der har brugt psykiateren, som senest er blevet idømt erstatning til en kvinde for fejldiagnosen ''sygdomsefterligning''. 

Borgernes retssikkerhed på spil

Det giver grund til at frygte for borgernes retssikkerhed i de kommuner, der har gjort brug af psykiateren. 

- Et skræmmende stort antal kommuner har brugt den dømte psykiater til at skrive speciallægeerklæringer i sager om borgernes forsørgelsesgrundlag, påpeger arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen. 

- Man kan derfor frygte, at mange borgere har mistet deres forsørgelse på et helt lemfældigt grundlag. I forvejen er kommunernes brug af lægekonsulenter under al kritik. Vi ser ofte, at kommunerne indhenter udtalelser, der omstøder andre speciallægers vurderinger af borgernes arbejdsevne. Det er en ekstra grund til at være opmærksom.

Kommunerne skal gennemgå sager igen

Finn Sørensen vil have ministeren ind i sagen.

- Kommunerne bør af sig selv gennemgå disse sager igen og sikre sig, at stillingtagen til sygedagpenge, førtidspension, kontanthjælp osv. er sket på et forsvarligt grundlag, men noget tyder på, at kommunerne ikke på eget initiativ vil gøre dette, før de får en udmelding fra en ”højere myndighed”, siger han.

- Det er for slapt, men hvis de ikke selv kan finde ud af det, må de jo have et kærligt skub bag i. Jeg har derfor rejst sagen over for ministeren. Jeg vil have, at han opfordrer kommunerne til at gennemgå sagerne. Vi skal have en redegørelse for, om alt er gået forsvarligt til, eller om borgere er blevet frakendt forsørgelse på et urimeligt grundlag.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]