Gå til hovedindhold

Arbejdstilsynet uden styr på farlig asbest

Arbejdstilsynet har ikke overblik over anmeldelser af nedrivning og renovering, hvori der er indgået asbest.

De er desuden ikke i stand til at fremlægge de lovpligtige protokoller med oversigter over de ansatte, som har arbejdet med asbest - som arbejdsgiverne skal aflevere til Arbejdstilsynet. Det fremgår af Fagbladet i dag.

Arbejdsmiljøordfører Christian Juhl siger:

- Det har været kendt i mange år, at asbest er livsfarligt at arbejde med. Asbest dræber hvert år 120 mennesker i Danmark. Derfor kræver arbejdet med asbest en systematisk indsats fra alle myndigheders side.

- Det kan kun lade sig gøre, hvis der bliver skabt det nødvendige overblik. Derfor overblik skal ministeren sikre, at Arbejdstilsynet skaber. Vi skal vide, hvor meget asbest, der er fjernet fra bygningsmassen, hvor meget af asbesten, der er indkapslet i bygningerne, og hvor meget, der mangler at blive fjernet. Desuden skal der skabes overblik over, hvem der har arbejdet med asbest. At det ikke er tilfældet, er en skandale.

- I lyset af sagens alvorlige karakter har jeg kaldt beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen i samråd om sagen.


Christian Juhl har stillet følgende s
amrådsspørgsmål til beskæftigelsesministeren:

  1. Hvordan skal Arbejdstilsynet, og hvordan skal arbejdsgiverne efter beskæftigelsesministerens mening forholde sig til omgang med asbest - ikke mindst ved nedrivning og renovering ?
  2. Hvordan vil ministeren sikre, at Arbejdstilsynet lever op til sin rolle som myndighed i forbindelse med asbestarbejde og den nødvendige registrering i forbindelse hermed ?
  3. Hvornår forventer ministeren, at Arbejdstilsynet vil være i stand til dette ?
  4. Vil ministeren overfor BEU fremlægge dækkende svar på de spørgsmål, som Fagbladet har rettet til Arbejdstilsynet om asbestarbejde ?
Mandag, 20. juli 2015 - 13:22

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]