Gå til hovedindhold

Grønlandsudvalgets formand bør være fra Grønland

Regeringens forklaring på, at de ikke har ladet Grønlandsudvalgets formand være et medlem fra Grønland, er en dårlig undskyldning.

Den nye regering har ikke givet plads til en grønlænder som formand for Folketingets Grønlandsudvalg. Den nyvalgte formand for Grønlandsudvalget Marcus Knuth undskylder sig med, at udvalget mest beskæftiger sig med udenrigs-, forsvars og sikkerhedspolitik (Ritzau 14.7.2015). Men det er ikke korrekt.

Grønlandsordfører Christian Juhl siger:

- Marcus Knuth vrøvler. Grønlandsudvalget beskæftiger sig stort set ikke med udenrigs-, forsvars og sikkerhedspolitik - bortset fra uran-sagen. Udenrigs-, forsvars og sikkerhedspolitik ligger traditionelt i Udenrigspolitisk Nævn og Forsvarsudvalget.

- Arktis-spørgsmålene ligger i en arbejdsgruppe nedsat af den danske delegation i Nordisk Råd, så det er heller ikke kerneområde for GRU.

- Grønlandsudvalget beskæftiger sig først og fremmest med emner, der har direkte relation til grønlandske forhold. I høj grad de emner, som Danmark stadig har ansvaret for. Dvs. retspolitik, herunder familieret og anden lovgivning.

- Det er et dårligt signal, at Venstre-regeringen ikke har udpeget en grønlænder som formand. Det er også rent sagligt en dårlig ide, da man må gå ud fra, at de grønlandske repræsentanter i Folketinget har mest forstand på det, som udvalget beskæftiger sig med.

Tirsdag, 14. juli 2015 - 13:07

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]