Gå til hovedindhold

Nu er lærerne dømt til at arbejde gratis

Arbejdsretten har i dag givet KL medhold i, at en lærer kun får en del af sin tid på lejrskolen betalt. Det er en dom i forlængelse af det regeringsindgreb, som fratog lærerne deres arbejdstidsaftale i 2013. Det skaber endnu flere frustrationer og problemer på de danske skoler, hvor skolereformen i forvejen ikke fungerer. Enhedslisten opfordrer regeringen til at leve op til sine løfter om, at lærerne ikke skulle arbejde gratis.

Rosa Lund, Enhedslistens undervisningsordfører, siger

 - Det er endnu en trist dag for de danske skolelærere. Det er helt absurd, at de skal arbejde gratis når det er på lejrskole – de er jo af sted 24 timer i døgnet. Lærerne kan jo ikke forlade børnene, når de ikke får løn. Det er en yderligere stramning af det overgreb som regeringen udsatte skolelærerne for, og det er langt fra de løfter, som regeringen kom med efter indgrebet.

- Mange lærere arbejder i forvejen i deres fritid, med forberedelse og forældrekontakt. Det, synes jeg, er fuldstændig urimeligt, og det er uholdbart på den lange bane for både lærere og folkeskole. Derfor vil jeg opfordre regeringen til straks at gå i forhandling med lærerne om en løsning.

 - Vi sagde allerede da alle partier, fra SF til LA gennemførte indgrebet, at der ville blive massive problemer fordi lærerne ikke blev hørt Hvor længe skal vi vente på at regeringen erkender sine fejl?

Onsdag, 17. juni 2015 - 9:30

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]