Gå til hovedindhold

Enhedslisten tordner mod Papes børnefjendske kontanthjælpsloft

De konservatives forslag til et nyt kontanthjælpsloft får hårde ord med på farten af Johanne Schmidt-Nielsen:

- Hvis det lykkedes højrefløjen at komme igennem med deres kontanthjælpsloft efter et valg, vil det skabe store konsekvenserne for de mest udsatte børnefamilier. Vi vil skulle høre mange flere historier, om børn der ikke har råd til at tage med på lejrtur eller holde fødselsdag.

- Vi kender jo resultatet fra sidste gange Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti eksperimenterede med at gøre udsatte gruppe fattigere med både kontanthjælpsloft og indførslen af starthjælpen. Det skabte yderligere marginalisering og fattigdom for børnefamilierne.

- Jeg har endnu ikke mødt en ekspert i socialt arbejde, som vil give De Konservative ret i, at deres forslag vil få flere i arbejde. Tværtimod er stort set alle eksperter enige om, at fattigdom skubber mennesker længere væk fra arbejdsmarkedet.

- Det er så lavt, at mennesker som Pape og Løkke med høje skatteyderbetalte lønninger og gavmilde pensions-ordninger bruger hele deres tid på at jagte nogle af de mennesker i vores samfund, der har det allersværest. De skulle tage og bruge tiden på at skabe nogle arbejdspladser i stedet.

Mandag, 8. juni 2015 - 9:41

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]