Gå til hovedindhold

Johanne Schmidt-Nielsen: Glem det, Østergaard

Johanne Schmidt-Nielsen er klar i sin afvisning af de Radikales forslag i Berlingske om nye skatterabatter til de rigeste danskere betalt af nedskæringer på velfærden eller nye angreb på syge og arbejdsløse.

- Så kender vi de radikale igen. Skattelettelser i toppen, der vil føre til markant øget ulighed, betalt af såkaldte reformer, der i virkeligheden bare er et pænt ord for at genere dem, der har mindst i vores samfund, og gøre dem endnu fattigere.

- Det er slet ikke det, Danmark har brug. Vi har brug for en skattereform, der øger ligheden og den økonomiske bæredygtighed ved at lette skatten på de laveste indkomster, og beskatte spekulation og arbejdsfrie indkomster som aktiegevinster.

- Folkepensionister, førtidspensionister og arbejdsløse er blevet snydt hver gang, der er blevet uddelt skattelettelser. En skattereform bør i den grad også tilgodese dem der har mindst.

- Jeg kan garantere for, at Enhedslisten vil kæmpe benhårdt mod det radikale forslag. Og jeg forventer, at Helle Thorning tager klart og entydigt afstand fra idéen om nye asociale reformer og nye skatterabatter til overklassen.

- Vi har jo klart opfordret Thorning til at danne regering uden de radikale efter et valg. Jeg synes at de radikales panik-agtige udmeldinger under denne valgkamp bekræfter, at de radikale ikke skal lukkes ind i regeringskontorerne igen.

Lørdag, 6. juni 2015 - 23:37

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]